Какви тапети да изберем? » Лепене на тапети Варна
447
post-template-default,single,single-post,postid-447,single-format-standard,non-logged-in,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Какви тапети да изберем?

Какви тапети да изберем?

Професионален монтаж на тапети, корнизи и декорации

Какви тапети да изберем?

Ако сте нов в света на тапетите, вероятно се чудите: Какво да избера в океана от цветове, материали и шарки. Ето и няколко съвета от мен и от специалисти в областта:

Хартиените тапети са евтини, но не са най-добро решение за влажни помещения, кухни или за детска стая. При опит за почистване започва да се сваля и изтрива повърхностния цветен слой на тапета. Освен това, ако решите сами да си ги лепите, ще установите, че много лесно се късат, когато се намажат с лепило и се свиват след изсъхване. Като цяло не се работи много лесно с тях.

Винилните тапети представляват хартиена основа с нанесен слой от течен винил.Този слой прави тапетите лесни за почистване и буквално можете да ги миете с гъба, вода и течен сапун. Устойчиви са също на надраскване и скъсване. Идеален избор за кухня или други натоварени помещения. Запазват своя добър вид над 10 години, което им дава предимство пред латекса и икономически са по-изгодни. Лесно се свалят, ако решите да ги сменяте.

Тежък винил са разновидност на горните тапети, но са много по-плътни и дебели като слой. Основата им може да бъде хартиена или някакъв вид текстил. Много здрави и устойчиви тапети. При добро напасване, снадката е незабележима. Придават лукс, топлина и тежест на стаята, където са поставени. Използват се много в хотели, ресторанти и барове. Основата трябва да бъде здрава, защото е възможно да се отлепят на места, заедно с шпакловката или с боята.

Non – woven (нетъкани) Изработени са от натурални и синтетични фибри едновременно. Водят се дишащи и също миещи, заради синтетиката.

Флиз тапетите са комбинация от целулозни и текстилни фибри, заздравени с акрил и пигменти за непрозрачност. Използват се много, защото са с добри качества и сравнително лесни за монтаж. След изсъхване не се свиват и могат да се почистват, но не толкова добре, колкото винилните тапети.

Текстилните тапети са най-скъпият избор. Изработени са от естествени тъкани като коприна, памук, вискоза, лен заедно със синтетични фибри. Придават лукс и изтънченост. Не са от най-лесните за монтаж.

 

Вече сте преценили от какъв материал трябва да бъдат вашите тапети, но имате колебания относно цветове и десени? Ето Ви още няколко съвета за правилен избор:

  • Хоризонталните линии или раета, оптически ще направят стаята Ви да изглежда по-широка.
  • Вертикалните линии ще добавят обем на стаята и таванът ще изглежда по-висок.
  • Тапетите със светъл фон ще направят стаята да изглежда по-голяма и обратно, тъмният фон ще направи стаята по-малка.
  • Тапети с големи шарки, фигури или цветя ще смалят стаята и са подходящи за една стена в голяма стая.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Call Now