Най –новите тенденции в тапетите за 2024 г.

Най –новите тенденции в тапетите за 2024 г.

Най-новите тенденции за тапети са свързани с панорамни изгледи, 3D текстура, съвременна геометрия и също вдъхновени от природата материали като тапети от бамбук, корк, юта, слама, ракита и тропически растителни продукти. Плюс това, новите техники за печат и финиш, изтласкват границите на новите възможности. Тапетите се отдалечават напълно от хартията, правейки нещата още по-вълнуващи. Отминаха дните на простото печатане на хартия.

Тапетите през 2023, бяха базирани на всичко свързано с природата, текстурата и мекотата. През 2024 г. има нарастващите тенденции, включително футуристични стилове и много модели, вдъхновени от пътувания, като реакция на ограниченията през изминалата година.

1. ПАНОРАМНИ ТАПЕТИ

На първо място в списъка с идеи за тапети за хол са панорамните тапети, които създават безкраен ефект и усещане за дълбочина с тунели, градски пейзажи и гори. Това е в резултат на търсенето на творчески начини да направим обитаемите пространства по-големи.

Пейзажните панорами в стил стенопис и живописните тапети продължават да бъдат огромна тенденция за 2021 г., като поставят стените на централно място. Поради големия си мащаб те създават завладяваща мечтана вселена.

2. TROMPE-L’ŒIL –  Тромп лой или тромплей литературно се превежда като трик или илюзия на окото, което представлява живопис симулираща триизмерност посредством изобразяване в перспектива. Това може да се постигне с тапети, които създават илюзия за нещо, което всъщност не е – В случая плочки в Португалски стил.

3. ТЕКСТУРИРАНИ ТАПЕТИ – Повърхностите стават приятни и меки на допир с триизмерните текстурирани тапети. Най-новата тенденция в тапетните облицовки е да се придаде на стените текстура приятна на докосване с 3D геометричен дизайн. Някои хора дори окачват килими по стените си, за да им придадат текстура и да направят стаята по -мека и уютна. Един от материалите за подобни тапети е целулоза, генерирана от растението абака, използвайки техника, подобна на производството на хартия.